Frame Rate یا تعداد فریم چیست؟

Frame Rate یا فریم ریت چیست؟ | تاثیر تعداد فریم روی تصویر
آنچه در این نوشته خواهیم گفت

Video Frame Rate یا تعداد فریم تصویر یکی از مشخصه های مهم تصویری بازی های ویدیویی، دوربین های مداربسته و دستگاه های ضبط کننده است.

تعداد فریم یک تصویر مشخص می کند هر ثانیه از آن از چند تصویر ثابت تشکیل شده است، برای روشن شدن این موضوع با این مقاله آموزشی همراه شوید.

فریم یعنی چه ؟

شاید از قبل بدانید که یک فیلم از تعداد زیادی تصویر ثابت تشکیل می شود که پشت سر هم نمایش داده می شوند. به هر یک از این تصاویر یک فریم گفته می شود. برای ساختن یک تصویر متحرک یا یک فیلم باید این فریم ها را با سرعتی مشخص نشان داد.

تعداد فریم یا Frame Rate چه اهمیتی دارد؟

تعداد فریم ریت به این معنی است که یک ثانیه از ویدیویی که تماشا می کنید از چند تصویر تشکیل شده است، هر چقدر که تعداد فریم ریت بالاتر باشد تصویر به خوبی نمایش داده می شود و هر چقدر که پایین تر باشد تصویر بد تر به نمایش در می آید.

مغز انسان برای اینکه یک تصویر را به صورت متحرک ببیند نیاز به حداقل ۲۵ تا ۳۰ فریم در ثانیه دارد، یعنی باید در یک ثانیه ۲۵ تا ۳۰ تصویر پشت هم پخش شوند تا شما کاملا حس یک فیلم زنده را دریافت کنید.

اگر تعداد فریم های تصویر به اندازه کافی نباشد شما حسی از قطعی تصاویر را در زمان پخش خواهید داشت و پرش های کوچک بین فریم ها را حس می کنید. اگر تعداد فریم ها از سطحی مشخص کمتر شود شما دیگر فیلم را به صورت تعدادی تصویر شکسته می بینید.
دوربینهای مداربسته هایک ویژن با توجه به ویژگی های خاص خود، دارای فریم ریتهای متنوع و مناسبی می باشند و شما دیگر لازم نیست نگران بالا و یا پایین بودن فریم ریت این دوربین ها باشید به دلیل اینکه از تنوع زیادی برخوردار هستند.

فریم ریت مناسب برای ثبت یک رویداد

پس برای دیدن یک تصویر زنده ۲۵ فریم در ثانیه کافیست، اما گاهی تعداد فریم تصویر بیش از این مقدار است. بالا بودن فریم این امکان را به شما می دهد که تصاویر را بدون از دست دادن کیفیت کند کنید و جزئیات را در تصویر ببنید.

احتمالا شما هم فیلم های ضبط شده با دوربین های فریم بالا را دیده اید (فیلم هایی مثل عبور گلوله از بادکنک و …). دوربین های مداربسته هم گاهی با فریم بالاتر از ۲۵ فریم در ثانیه ساخته می شوند. از این دوربین ها در کاربردهای مختلفی که نیاز به ثبت جزئیات حرکت دارد (مثل ثبت تصویر کار یک دستگاه سرعت بالا، دستگاه پول شمار، حرکت خودروها با سرعت و …) استفاده می شود.

برای درک بهتر این موضوع توجه شما را به تصویر زیر جلب می کنم :

رابطه تعداد فریم و رزولوشن

زمانی که رزولوشن تصویر بالا می رود، پردازشگر دوربین به زمان بیشتری برای پردازش تصویر نیاز دارد. گاهی به علت محدودیت قدرت پردازش در دوربین با بالا رفتن رزولوشن مجبور می شوند تعداد فریم را پایین بیاورند تا ثبات دوربین حفظ شود.

البته تکنولوژی مورد استفاده در این زمینه همواره در حال بهبود و گسترش می باشد و بعید نیست که در سال های آینده این مشکل به سادگی قابل حل شوند.

دوربین ها و دستگاه های ضبط معمولا چند فریم در ثانیه هستند؟

دوربین های عادی هایک ویژن با رزولوشن ها متعارف همگی ۲۵ یا ۳۰ فریم در ثانیه هستند.
برای برخی از دوربین های رزولوشن بالاتر به علت محدودیت های فنی تعداد فریم ۱۵ در نظر گرفته شده اما
در هیچ یک از دوربین های این شرکت دوربینی با تعداد فریم زیر ۱۵ فریم در ثانیه تولید نمی شود.
برخی از دوربین های سری ۴ هایک ویژن دارای تعداد فریم بالاتر از ۳۰ هم هستند.
از این دوربین ها معمولا در کاربردهای تخصصی استفاده می شود.
دستگاه های ضبط هایک ویژن میتوانند تصویر را با تعداد فریم متفاوتی ضبط کنند.
برای اطلاع از تعداد فریم ضبط این دستگاه ها برای هر رزولوشن باید به صفحه مخصوص دسته بندی برند هایک ویژن شوید.

تیم متخصص تولید محتوای هایک پرشین امیدوار است از این مقاله لذت برده باشید، برای مطالعه سایر مقالات این چنینی به بخش منو/مقالات مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *