هارد دیسک

هارد دیسک چیست | انواع، کاربرد، مزایا و معایب و قیمت
آنچه در این نوشته خواهیم گفت

با پیشرفت تکنولوژی، اطلاعات و داده ها روز به روز اهمیت بالاتری پیدا می کنند، به همین منظور باید در نگهداری این اطلاعات کوشا باشیم، یک از مهم ترین دستگاه های ذخیره سازی اطلاعات، هارد دیسک ها می باشد که در این مقاله به صورت کامل به این موضوع می پردازیم.

در گذشته بسیار کار سخت و طاقت فرسایی بود که بخواهیم اطلاعاتی را انتقال دهیم و یا ذخیره کنیم، ولی امروزه با گذشت زمان و ساخت هارد دیسک ها دیگر این مسئله به راحتی قابل انجام می باشد.

با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی هارد دیسک ها هم به انواع مختلف و کارایی مختلفی دسته بندی شده اند که در این مقاله سعی در این داریم که همه چیز در رابطه با هارد دیسک را برایتان شرح دهیم، برای خرید جدید ترین هارد های موجود در بازار به صفحه هایک ویژن مراجعه کنید.

هارد دیسک چیست ؟

هارد دیسک نوعی لوازم جانبی می باشد که صرفا برای ذخیره و جابجایی اطلاعات به کار می رود. هارد دیسک ها توانسته اند نقش مهمی در زندگی ما ایفا کنند، چراکه امروزه اطلاعات زیادی را برای ذخیره سازی و یا انتقال داریم.

هارد دیسک ها می توانند نسبت به فضایشان اطلاعات را ذخیره کنند و در پردازش و نگه داری آنها به ما کمک کنند. امروزه هارد های مختلفی در اندازه های مختلف موجود می باشند که می توان آنها را نسبت به فضای ذخیره سازیشان دسته بندی کرد.

هارد ها عامل مهمی در ذخیره کردن فایل ها، فیلم ها، عکس ها، اطلاعات نوشتاری و یا برنامه ها می باشند، ما می توانیم هر آنچه را که نیاز به ذخیره کردن دارد را با استفاده از هارد نگه داری و محافظت کنیم، برای خرید جدیدترین هارد دیسک های موجود در بازار به صفحه هایک ویژن مراجعه کنید.

تاریخچه هارد دیسک

تاریخچه هارد دیسک

هارد دیسک کامپیوتر اولین بار در سال ۱۹۵۰ میلادی تولید و ابداع شد. هارد دیسک هایی که در آن سال تولید شدند از قطری بالای ۵۱ ثانتی متر برخوردار بودن و حمل آنها بسیار دشوار بود، در حالی که قادر به ذخیره سازی چند مگابایت بودند که به این نوع هارد دیسک ها، دیسک ثابت گفته می شد.

نوع عملکرد هارد دیسک ها همانند نوار کاست می باشد و از پلاتر ها برای نگه داری محیط معناطیسی استفاده می کنند. نوار کاست و هارد دیسک هردو برای ذخیره سازی معناطیسی استفاده می شوند و به راحتی می توان اطلاعات را در آنها ذخیره و یا حذف نمود.

لازم به ذکر است که بسیاری از هارد دیسک ها با بی احتیاطی کاربران دچار مشکل می شود، برای حل این مشکل می توانید از گارانتی هایک ویژن بهره ببرید.

انواع هارد دیسک

هارد دیسک ها از نظر بسیاری از موضوعات قابل بررسی نیز می باشد و شما می توانید با مطالعه مطالب زیر به راحتی اطلاعات کاملی از نظر کاربرد دیسک و از نظر تکنولوژی کسب کنید.

از نظر کاربرد

با گذشت زمان هارد ها هم به صورت های مختلفی نمایان شدند و شیوه عملکرد متنوعی را بوجود آوردند.

هارد ها امروزه از فضا، سرعت انتقال و دریافت اطلاعات بالایی برخوردارند که نسبت به نوع هارد متغیر می باشد.

هارد ها انواع مختلفی دارند که در این بخش به شیوه عملکرد آنها می پردازیم.

هارد اکسترنال (External)

هارد اکسترنال (External)

هارد های اکسترنال بسیار کاربردی می باشند. چراکه این نوع هارد ها به صورت خارجی نصب می شوند و قابل حمل می باشندو اکثر هارد های اکسترنال از مقاومت خوبی هم برخوردارند و شما می توانید همانند یک تلفن همراه آن را حمل کنید و با کابل به هر دستگاهی که می خواهید وصل کنید. برای کسانی که می خواهند اطلاعاتشان همیشه همراهشان باشد و یک هارد مقاوم تهیه کنند هارد های اکسترنال به آنها پیشنهاد می شود.

هارد اینترنال (Internal)

هارد های اینترنال باید داخل دستگاهی متصل باشند و از طریق آن دستگاه از آنها استفاده شود، در غیر اینصورت نمی توان از آنها استفاده نمود. یعنی شما برای حمل کردن آن باید دستگاهی که روی آن هارد نصب شده را همرا خود ببرید.

پس در نتیجه هارد های اکسترنال را می توان حمل کرد و فقط با یک کابل به دستگاه مد نظر وصل کرد اما هارد های اینترنال باید داخل دستگاه ها تعبیه شوند و قابل جدا شدن نیست. لازم به ذکر است که اگر برای دوربین های مداربسته خود نیاز به یک حافظه ذخیره ساز دارید باید از هارد اینترنال استفاده کنید.

برای خرید هارد با قیمت مناسب و همینطور معتبر می توانید به صفحه هایک ویژن مراجعه کنید و همینطور محصولی را خریداری کنید که شامل گارانتی معتبری می شود.

از نظر تکنولوژی

هارد ها از تکنولوژی های متفاوتی استفاده می کنند که بسته به نوع تکنولوژی تمامی اجزای داخلی آنها هم تغییر می کند.

تکنولوژی هارد دیسک ها تاثیر بسیار زیادی روی کار کرد آنها در زمینه ذخیره سازی اطلاعات و انتقال اطلاعات دارند.

هارد HDD

هارد Hard Disk Drive) HDD) اطلاعات را روی پلتر ذخیره می کند و با کمک بازوی متحرک و هد محتوای شما را می خواند.

از مزایای هارد های HDD می توان به ارزان قیمت بودن آن اشاره کرد و در عین حال می توان اطلاعات فراوانی را برای شما ذخیره کند.

هارد SSD

هارد های Soild State Drive) SSD) دیسک های جامدی هستند که می توانند اطلاعات را با، بالاترین سرعت ممکن ذخیره و انتقال دهند. هارد های ssd توانایی بالایی در ذخیره اطلاعات دارند و به زبان ساده تر می توان گفت یک فلش مموری در ابعاد و حافظه بزرگتر می باشد.

تفاوت هارد SSD و HDD
تفاوت هارد SSD و HDD

تفاوت این دو هارد در سرعت انتقال و ذخیره سازی آن می باشد. سرعت بالای هارد دیسک ssd بیشتر در کامپیوتر و لب تاپ مناسب می باشد و اگر شما برای دوربین خود به دنبال هارد ذخیره کننده هستید، بهتر است از هارد های hdd استفاده کنید. چراکه هم قیمت مناسبی دارد و هم عملکرد بهتری را ارائه می دهد.

اجزای هارد دیسک | ساختار هارد دیسک

اجزای داخلی هارد ها که سبب انجام امور ذخیره سازی می شوند بسیار حساس و پیشرفته می باشند. شما اگر تمایل داشته باشید که تمامی اطلاعات خود را در رابطه با هارد دیسک ها بالا ببرید، می توانید مطالب زیر را مطالعه کنید.

بازوی مکانیکی (Head Arm)

این قطعه، قسمتی از هارد دیسک می باشد که بسیار ظریف است و از جنس فلز ساخته شده که هد روی آن نصب شده است.

بازو ها به گونه ای نصب می شوند که به ازای هر هد یک بازو وجود دارد که پس از اتصال آن به قسمت چرخان بازو به هسته هارد و یا مغز هارد دیسک منتهی می شود.

کنترل کننده مرکزی (Actuator)

بخش مرکزی هماهنگی های لازم برای پردازش با سیستم کامپیوتری را بر عهده دارد و تمام حرکات بازوی مکانیکی و بخش های مهم هارد را زیر نظر دارد.

سر خواندن و نوشتن (Read-Write Head)

بخش هد توسط بازوی متحرک شروع به حرکت می کند و وظیفه آن خواند و نوشتن داده های شما به حالت باینری می باشد که این عمل بر روی بخش های بسیار کوچک هارد دیسک انجام می شود.

هنگامی که هد، داده ها را ذخیره می کند، میزان مغناطیسی صفر و یک در این قسمت جای می گیرند.

هنگامی که هارد دیسک قصد خواندن داده های اطلاعاتی را دارد برعکس حالت نوشتن، میزان هر یک از کنترل کننده های مرکزی را مشخص می کند.

دیسک (Platter)

دیسک ها توانایی ذخیره سازی داده ها و اطلاعات را بر روی دو طرف دیسک دارند که به هر بخش ریز آن سکتور می گویند. این سکتور ها توانایی نگهداری یک بیت را دارند. هر اینچ از این صفحه می تواند بیش از ۳۰.۰۰۰ سکتور را با اندازه ۸۴۶ نانومتر را در خود جای دهد و در اینصورت کاربران می توانند از یک حافظه بالا برای ذخیره سازی داده ها و اطلاعات خود بهره ببرند.

موتور چرخان دیسک (Spindle)

موتور چرخان وظیفه چرخاندن صفحات را بر عهده دارد تا هد بتواند تمامی اطلاعات روی صفحات را بخواند. این موتور صفحه را ۱۵۰۰۰ دور در دقیقه می چرخاند تا هد بتواند تمامی اطلاعات را دقیق ذخیره سازی کند و بدون هیچ عیب و نقصی آنها را نمایش دهد.

شرایط کارکرد هارد دیسک چیست ؟

شرایط کارکرد هارد دیسک چیست ؟

هر دستگاهی باید در شرایط درستی استفاده شود و طبق روال خود عمل کند. اما بعضی اوقات بدون هیچ دلیلی متوجه خرابی دستگاه خود می شویم و می تواند مشکل از شرایط محیطی دستگاه باشد.

حال باید بدانید که هارد ها از ظرافت بالایی برخوردارند و شرایط محیطی به سرعت روی انها تاثیر می گذارد و باید بیاموزیم که از این موضوع پیشگیری کنیم.

دما

هارد معمولا باید در دمای کمتر از ۴۰ درجه کار کند.
بنابراین دستگاه DVR نباید در محیط های بسته که امکان عبور هوا ندارد قرار گیرد.
سعی کنید با قرار دادن یک حد فاصل در زیر دستگاه امکان عبور هوا از زیر را نیز فراهم کنید.
حداقل هر شش ماه یکبار در دستگاه DVR را باز کرده و به طور صحیح اقدام به غبار زدایی دستگاه کنید
تا از گرم شدن بیش از حد هارد جلوگیری شود.

پاور

معمولا دستگاه های DVR با یک توان نامی خاص کار میکنند. این توان روی هارد دیسک درج میشود.
هنگامی که از دوهارد در یک دستگاه ضبط تصاویر استفاده میکنید باید مطمین شوید که این توان به خوبی تامین میشود.
معمولا در دستگاه های ضبط تصویر استاندارد مانند هایک ویژن وجود این مشکلات به خوبی پیش بینی میشود.
مثلا هنگامی که دستگاه در تعداد فریم بالا درحال پردازش تصاویر است
و جریان کشی دستگاه بالا است،
برای تامین جریان هارد مشکلی پیش نیاید.
اما در برخی از دستگاه ها ، منبع تغذیه دستگاه تنها قادر به تامین جریان خود دستگاه است
و در صورت استفاده از هارد دیسک در بعضی موارد با مشکل عدم ذخیره سازی صحیح فایلها روبه رو میشود.

پایداری و ثبات

لرزش باعث آسیب تدریجی به هارد دیسک میشود.
همچنین یک ضربه کوچک میتواند صدمه جدی به هارد وارد کند که شامل گارانتی هیچ گونه هاردی نیز نمیشود.
این به دلیل چرخش با سرعت بالای دیسک در هنگام نوشتن اطلاعات روی هارد میباشد.
شرکتهای گارانتی کننده نیز از روی آسیب وارده به دیسک و هد هارد که بسیار آسیب پذیر است متوجه ضربه مکانیکی وارد شده به هارد میشوند.

مزایا و معایب هارد دیسک

مزایا و معایب هارد دیسک

هارد های hdd به دلیل داشتن قطعه های متحرک و لازم ریز بسیار حساس هستند و در برابر هرگونه ضربه ای احتمال خرابی در آنها وجود دارد. باید در استفاده از آن و حمل آن بسیار کوشا باشیم.

اما این نکته راجب هارد های ssd صدق نمی کند و این نوع هارد دیسک ها از اجزای متحرک ساخته نشده اند و ضربه مشکلی در کارایی آنها ایجاد نمی کند.

از مزایای هارد دیسک ها هم می توان به این موضوع اشاره کرد که دیگر لازم نیست نگران ذخیره اطلاعاتمان باشیم و همیشه به راحتی می توانیم به داده های ذخیره شدمان دست پیدا کنیم.

قیمت هارد

هارد دیسک ها نسبت به حافظه شان قیمت های متنوعی دارند. شما می توانید هارد دیسک های hdd را با قیمت های متناسبی خریداری کنید.

برای اطلاع از قیمت هارد می توانید به صفحه لیست قیمت هایک ویژن مراجعه کنید.

چرا باید از هارد دیسک بکاپ بگیریم ؟

بنا بر تجربه می توان گفت که نمی شود به هارد ها اعتماد کرد. از این بابت که امکان دارد به دلیل کلیک کردن گزینه اشتباه اطلاعاتتان پاک شود. بنا بر این می توانید با بک آپ گرفتن از اطلاعتتان با خیال راحت از هارد دیسک ها استفاده کنید.

اطمینان از صحت عملکرد هارد

برای اینکه مطمئن شوید هارد دیسک شما به خوبی کار میکند، سعی کنید حداقل هر دو روز یکبار با استفاده از پلی بک دستگاه تصاویر ضبط شده چند ساعت و چند روز قبل را مورد بازبینی کوتاهی قرار دهید، اگر فایل های شما پیدا نشد احتمالا مشکلی در ارتباط عملکرد هارد دیسک به وجود آمده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *