VCR چیست ؟

VCR چیست | مزایا و معایب استفاده ازVCR | کاربرد VCR|تفاوت آن
آنچه در این نوشته خواهیم گفت

دوربین های مداربسته تا زمانی که نتوانند تصاویر دریافتی را ذخیره کنند،کارایی بالایی برای بشر نخواهند داشت. این نیاز به ذخیره اطلاعات، پیش زمینه ابداع دستگاه وی سی آر بود؛ اصلی ترین کاربرد این دستگاه، ذخیره تمام تصاویری است دوربین دریافت می کند. موضوعی که ما در این متن قصد داریم در مورد آن با شما صحبت کنیم، شامل معایب دستگاهVCR، تحولاتی که در آن رخ داده، کاربردهایی که دارد و چند موضوع جانبی دیگر می باشد. چنانچه می خواهید اطلاعاتتان را در این خصوص تکمیل کنید، در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.

هایک ویژن برترین برندی است که در تمامی حوزه های تولیدی دستگاه های ضبط و همینطور دوربین های مداربسته بسیار با کیفیت عمل کرده است.

معرفی VCR

دوربین های مداربسته، تجهیزاتی هستند که قابلیت نصب در محیط های بسته و باز را دارند. گاهی اوقات، نیاز است تصویری که توسط این دستگاه مشاهده می گردد، ضبط گردد؛ VCR دقیقا همان دستگاهی است که این تصاویر را ثبت و ضبط می کند. این دستگاه بر پایه آنالوگ بوده و تمام تصاویر دریافتی را بر روی کاست ذخیره می کند. وی سی آر می تواند صوت و تصویر را ذخیره کرده و در اختیار کاربر قرار دهد.

VCR، مخفف video cassette recorder است. این سیستم یکی از ابتدایی ترین سیستم های ضبط تصاویر به شمار می رود و در زمان هایی که نیاز است به تاریخچه دوربین دسترسی داشت، کاربرد و کارایی بالایی از خود نشان خواهد داد. خوب است بدانید تا دهه ۱۹۹۰، این دستگاه تنها دستگاه موجود برای ثبت تصاویر دریافتی توسط دوربین های مداربسته بود. در سال ها و دهه های بعدی، سیستم های جدید و نوین تری به بازار عرضه شده و توانستند تا حدی جایگاه برتر VCR را از آن خود کنند و آن را کنار بزنند.


تحولات شکل گرفته در VCR

تحولات شکل گرفته در VCR


همان طوری که اشاره کردیم، یکی از ابتدایی ترین دستگاه هایی که برای ضبط تصاویر دوربین های مداربسته مورد استفاده قرار می گرفت، دستگاه وی سی آر بود. به دلیل مشکلات و محدودیت هایی که با وی سی آر وجود داشت، دستگاه های دیگر ابداع شدند و توانستند جای آن را به خوبی پر کنند. در طی تحولاتی که در این دستگاه به وجود آمد، ماهیت و نوع عملکرد آن دستخوش تغییر نشد، اما نحوه عملکرد آن موضوعی بود که با تحولات زیادی همراه گشت.

وقتی دستگاه DVR به بازار آمد، جانشین وی سی آر شد. البته لازم به ذکر است که پس از مدتی کوتاه، دستگاه های NVR هم وارد بازار شدند که با دستگاه دی وی آر به رقابت پرداخته اند. تفاوت هایی میان این دو دستگاه وجود دارد که خوب است کاربران این نوع دستگاه ها از آنان با خبر باشند. برای اطلاع از روند کار این نوع دستگاه های ضبط به صفحه تفاوت دستگاه dvr و nvr مراجعه کنید.

ورود این دستگاه به حوزه ضبط تصاویر دوربین های مداربسته را به دو دوره تقسیم می کنند. در سال ۱۹۹۶، که این دستگاه معرفی شد، عملکرد ضبط آن به صورت دیجیتالی بود و به دلیل عدم نیاز به تعویض کاست ها و بالا رفتن کیفیت ضبط تصاویر توانست بسیاری از مشکلاتی را که با وی سی آر وجود داشت، حل کند. از دیگر قابلیت هایی که می توانیم برای این دستگاه عنوان کنیم، کارآمدتر شدن جستجوی اتفاقات و تصاویرِ ثبت شده بود.

با وجود آنکه این دستگاه قابلیت های زیادی داشت، اما هنوز می شد معایبی در آن مشاهده کرد. یکی از این معایب ارائه ورودی و خروجی برای مانیتور بود؛ این مشکل در دوره دوم حضور دی وی آر حل شد. در دومین دوره از حضور دی وی آر، اپراتور می توانست تمام تصاویر دریافتی را از طریق کامپیوتر دریافت کرده و بررسی کند. البته در ادامه، هر چه زمان گذشت، تحولات و تغییرات مثبت دستگاه های ضبط کننده تصاویر دوربین های مداربسته بیشتر شد و امروز می توان دستگاه های ثبت کننده تصاویری را مشاهده کرد که به مودم و یا رابط شبکه متصل هستند. با این امکان و به کمک نرم افزارهایی که در همین رابطه طراحی شده و در بازار موجود است، می توان تصاویر را از راه دور نیز مشاهده و کنترل کرد.


بروز ترین جایگزین برای دستگاه وی سی آر

بروز ترین جایگزین برای دستگاه وی سی آر


تا به اینجای متن، با کاربرد ها و معایبی که دستگاه وی سی آر دارد، آشنا شدید و در ادامه سعی کردیم برخی تجهیزاتی که توانسته اند جای آن را به شایستگی پر کنند نیز معرفی کردیم. در این جا، می خواهیم در رابطه با آخرین و بروزترین جایگزین دستگاه وی سی آر، یعنی دستگاه NVR هایک ویژن، نکاتی را ارائه کنیم. شما می توانید جهت خرید جدید ترین دستگاه های ضبط تصاویر و اطلاع از قیمت آنها به صفحه لیست قیمت هایک ویژن مراجعه کنید.


نوین ترین و بروزترین جایگزین دستگاه وی سی آر، دستگاه NVR نام دارد. این دستگاه، تحت شبکه کار کرده و به این واسطه می تواند تمامی تصاویر دریافتی توسط دوربین های مداربسته را دریافت کرده و به اطلاع اپراتور برساند. البته توجه داشته باشید این دستگاه قابلیت نصب به دوربین های مداربسته ای چون، CVB، AHD، HDTVI و HDCVI را نداشته و فقط از دوربین های IP قابلیت پشتیبانی دارد.

خوب است بدانید، این دستگاه قادر است تصاویر را تجزیه و تحلیل کند و به دوربین هایی با همین قابلیت نیز متصل شود. نوع اینترنتی که برای اتصال دوربین ها به کار برده می شود، اهمیت چندانی ندارد. با وجود دستگاه NVR می توان چند دوربین را به هم متصل کرد و به راحتی بر روی وقایعی که در حال افتادن است، نظارت و کنترل داشت. دقت داشته باشید، این نسلِ جدید ضبط کننده تصاویر دریافتی از دوربین های مداربسته، در مقایسه با نسل قبلی یعنی DVR ها، قیمت بالاتری دارند.

مزایا و معایب دستگاه های VCR

تمامی دستگاه های الکتریکی و برقی، دارای معایب و مزایایی هستند که از گذشته تا کنون همه دستگاه ها، از این مزیت ها و عیوب برخوردار بوده اند. اگر می خواهید از خرید خود مطمئن باشید و تا سالیان سال از خریدتان بهره ببرید، از شرکت هایک ویژن محصولات مورد نیازتان را تهیه کنید تا از گارانتی هایک ویژن هم نیز، بهره مند شوید. حال در ادامه مطالب توضیحاتی را در رابطه با مزایا و معایب دستگاه VCR ارائه کرده ایم تا به راحتی متوجه مزایا و معایب این دستگاه شوید.

مزایا وی سی آر

از جمله مزایای اینگونه از دستگاه های ضبط تصاویر، راحتی کاربران جهت هر اقدامی می باشد. البته لازم به ذکر است که این دستگاه های VCR بسیار قدیمی می باشند و به دلیل سادگی آنها، عملکرد معمولی و همینطور راحتی دارند. نمی دانیم که این موضوع می تواند جزو معایب یا مزایا قرار بگیرد اما در کل، سیستم این دستگاه های VCR بسیار ساده می باشد و تمامی افراد با کمترین اطلاعات می توانند با آنها کار کنند.

یکی دیگر از مزایا این دستگاه ها، قیمت بسیار پایین آنها می باشد که این موضوع هم به دلیل منسوخ شدن آنها و قدیمی شدنشان می باشد.


معایب وی سی آر


تا زمانی که دستگاه VCR تنها دستگاه موجود بود، مزیت های زیادی برای ما داشتند، اما زمانی که دستگاه هایی نوین تر و جدیدتر به بازار آمدند، معایبی که تا آن مدت ما را با خود درگیر کرده بود، بیش از قبل خودنمایی می کرد. برخی از معایب این دستگاه به شرح زیر است:

  • یکی از مهم ترین عیب هایی که در این دستگاه مشاهده می شد، بالا بودن حساسیت به میدان مغناطیسی بود. نوارهایی که فیلم بر روی آنها ثبت می شد، حساسیت بالایی به میدان مغناطیسی داشتند و در صورتی که در اطراف میدان های مغناطیسی قرار می گرفتند، تمام اطلاعاتی که در آنها ذخیره شده بود، پاک می شد و از بین می رفت.
  • • محدود بودن مدت زمان ضبط ویدئو توسط کاست ها، از دیگر معایبی بود که این دستگاه داشت.
  • • عمر نوارهایی که تصاویر دوربین مداربسته را بر خود ضبط می کرد، زیاد نبود و این نیز یکی از نگرانی هایی بود که در رابطه با این دستگاه وجود داشت.
  • • زمانی که هر یک از نوارها پر می شد، باید با نوار دیگری تعویض می شد. این عملکرد، شما را مجبور می کرد برای حفظ تمامی اطلاعات، فضای زیادی را برای نگهداری از کاست ها در نظر بگیرید و عملا در برخی اوقات فراهم کردن چنین شرایطی امکان پذیر نبود.

تمامی این معایب را که کنار بگذاریم، دستگاه وی سی آر توانایی ریست کردن هم ندارد. این موضوع یکی از مهم ترین ویژگی های دستگاه دی وی آر می باشد. ریست کردن می تواند بسیاری از مشکلات را همانند ریست کردن تلفن همراه و کامپیوتر بر طرف کند.

شما می توانید نحوه ریست کردن دی وی ار را یاد بگیرید و همواره در تمامی مشکلات خودتان اقدام به درست کردن دی وی آر و تنظیمات دوربینتان بکنید.

علت منسوخ شدن وی سی آر


همان طوری که در فوق اشاره کردیم، این دستگاه یکی از دستگاه های پیشتاز در حوزه ضبط تصاویر دریافتی توسط دوربین های مداربسته بود، اما همانطوری که می دانید، در دنیایی که ما در آن زندگی می کنیم، تکنولوژی و فناوری همیشه در حال تغییر و تحول است و هیچ چیز دوام ندارد. VCR نیز از آن دست فناوری هایی بود که با تلاش بشر برای دستیابی به دستگاه های بی عیب و نقص و با محدودیت های کمتر، از رده خارج شد و جای خود را به دیگر دستگاه ها داد.

امروزه، می توانید سیستم هایی که هیچ یک از محدودیت های وی سی آر را ندارند در بازار مشاهده کنید و در کنار دوربین مداربسته از حضور آنها به نحوه احسن بهره ببرید. علاوه بر حذف محدودیت ها، قابلیت هایی که به دستگاه های ضبط تصاویر دوربین مداربسته اضافه شد، در نوع خود جالب توجه و بی نظیر بود. یکی از دلایلی که باعث شده وی سی آر، با دیگر دستگاه های ضبط تصویر جایگزین شود، به محدودیت هایی بر می گردد که برای انسان فراهم کرده بود. یکی از این محدودیت ها، تعویض نوار کاست بود؛ وقتی نوار کاست توسط دستگاه پر می شد، برای داشتن ادامه تصاویر دریافتی دوربین مدار بسته، می بایست نوار کاست جدیدی در آن قرار داده شود. البته بعدها دستگاه های وی سی آر دیگری نیز وارد بازار شدند که می توانستند چند نوار را پشت سر هم پر کنند، اما از نظر اقتصادی به صرفه نبودند.

به دلیل همین محدودیت ها بود که بشر تصمیم گرفت دستگاه دیگری را برای ضبط تصاویر دوربین های مداربسته ابداع کند تا هم قابلیت های بیشتری داشته باشد و هم محدودیت های کمتری در آن به چشم بخورد.

تفاوت VHS و VCR


موضوع دیگری که خوب است در مورد دستگاه VCR اشاره گردد، تفاوت هایی است که بین وی سی آر و وی اچ اس وجود دارد. وی اچ اس، دستگاه ویدئویی است که در خانه ها مشاهده می شود. VHS، مخفف video home system است و بر اساس نوارهای تولیدی توسط شرکت JVC کار می کرد. در دهه ۱۹۷۰، ضبط ویدئو به کمک نوار، یکی از اصلی ترین فعالیت های موجود در صنعت تلویزیون بود. وقتی دستگاه وی سی آر به بازار معرفی شد، بسیاری از شرکت ها نیز سعی کردند به این حوزه ورود پیدا کنند و برای توسعه استانداردهایی که در این خصوص وجود داشت، تلاش های زیادی را از سر گرفتند. هر یک از این شرکت ها قصد داشتند سهم بیشتری از بازاری را که در آن زمان با محبوبیت های زیادی مواجه شده بود، از آن خود کنند.

در این میان این تلاش و کوشش های صورت گرفته، بتامکس و وی اچ اس، توانستند با استقبال بیشتری از سوی مردم رو به رو شوند. هر چند که رقابت، پایاپای به نظر می رسید، اما این در نهایت وی اچ اس بود که برنده شد. در سال ۲۰۰۰، وقتی دی وی دی (DVD) به عنوان یک دستگاه پخش کننده ویدئوی خانگی به جهانیان معرفی شد، وی اچ اس، به کار خود پایان داد و بعد از آن دیگر نتوانست به روزهای اوج خود بازگردد. در سال ۲۰۰۶، استودیوهایی که در حوزه فیلم سازی در آمریکا کار می کردند، به صورت رسمی ارائه فیلم های خود را به صورت VHS متوقف کردند.

با توجه به توضیحاتی که در رابطه با وی اچ اس بیان کردیم، احتمالا متوجه تفاوت هایی که بین VHS و VCR وجود دارد، شده اید. وی اچ اس ها، تنها قابلیت پخش تصاویر را به کمک کاست ها داشتند، اما دستگاه وی سی آر، هم قادر است تصاویری که توسط دوربین های مداربسته دریافت می شود را ثبت کند و هم قادر است این تصاویر را پخش کند. نحوه عملکرد این دو دستگاه، مهم ترین تفاوتی است که می توان بین این دو مشاهده کرد.


تفاوت وی سی آر و دی وی آر


وقتی بشر تصمیم گرفت استفاده از دستگاه وی سی آر را کنار بگذارد، دستگاه دی وی آر را ابداع کرده بود. DVR مخفف digital video recorder است و جایگزین خوبی برای سیستم های است که از فناوری آنالوگ استفاده می کردند. شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با این دستگاه ضبط به صفحه DVR چیست مراجعه کنید.

این دستگاه، تصاویر آنالوگی که از دوربین های مداربسته ارسال می شود را دریافت کرده، آنها را encode می کند و در نهایت به صورت تصاویری با فرمت های دیجیتالی ذخیره می کند.
یکی از تفاوت هایی که بین دستگاه وی سی آر و دی وی آر وجود دارد، در نحوه عملکرد آن است. دستگاه وی سی آر، تمام تصاویر دریافتی را به صورت آنالوگ دریافت می کرد و آنها را نیز به همین صورت ذخیره می کرد، اما در دی وی آر، تصاویر به صورت آنالوگ دریافت می شوند و به صورت دیجیتال ذخیره می گردند.

البته خوب است توجه داشته باشید، دستگاه هایی که از نوع دی وی آر هستند، از جهات مختلف تفاوت هایی اساسی دارند و در هنگام خرید باید به تفاوت های فنی که بین آنها وجود دارد، توجه کرد.

سوالات متداول

VCR مخفف چیست ؟

VCR، مخفف video cassette recorder است. این سیستم یکی از ابتدایی ترین سیستم های ضبط تصاویر به شمار می رود و در زمان هایی که نیاز است به تاریخچه دوربین دسترسی داشت، کاربرد و کارایی بالایی از خود نشان خواهد داد. برای کسب اطلاعاتی دقیق و کاربردی به این صفحه مراجعه کنید.

تفاوت VCR با سایر دستگاه های ضبط تصاویر چیست ؟

تفاوت های بسیاری بین این دستگاه با سایر دستگاه های ضبط می باشد که در این صفحه به طور کامل به این موضوع پرداخته ایم و به راحتی می توانید با مطالعه کوتاهی، تمامی تفاوت ها را متوجه شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *