DVR چیست ؟

 DVR چیست | کاربرد دستگاه دی وی آر |مزایا استفاده از دی وی آر
آنچه در این نوشته خواهیم گفت

برای آنکه بتوان از تصاویر ضبط شده توسط دوربین های مداربسته در زمانی که اپراتوری برای کنترل تصاویر وجود ندارد، استفاده کرد، می بایست تمام صحنه هایی که دوربین های مداربسته دریافت می کنند، در یک فضای جداگانه ذخیره شود. سوالی که اینجا به وجود می آید این است که چه دستگاهی برای ثبت و ذخیره وقایع و حوادث، کارآمد عمل خواهد کرد؟ دستگاه های متفاوتی برای ضبط تصاویر موجود است که یکی از آنها DVR است. شرکت هایک ویژن توانسته است روز به روز دستگاه های پیشرفته ای را تولید کند و در اختیار تمامی کاربران و مشتریان قرار دهد.

ما در این مقاله قصد داریم در مورد دستگاه DVR، معایب، کاربرد ها و انواع دستگاه های دی وی آر صحبت کنیم، پس در ادامه با ما همراه باشید.

دستگاه ضبط dvr چیست ؟

دستگاه دی وی آر را یک دستگاه الکترونیکی می باشد که یکی از عنصر های اصلی نصب دوربین مداربسته در مراکز امنیتی و غیر امنیتی می باشد. همانطوری که در قسمت مقدمه به صورت غیر مستقیم اشاره کرده ایم، برای آنکه بتوان به نحوی شایسته، از عملکرد دوربین های مداربسته بهره برد، تصاویر و صحنه هایی که توسط این دوربین ها ثبت شده اند، می بایست در یک فضای جداگانه ذخیره شوند تا عملکرد خود را به خوبی نشان دهند.

تصاویری که دوربین های مداربسته مشاهده می کنند، از طریق یک کابل، به دستگاه دی وی آر منتقل می شوند. این اطلاعات، داخل دستگاه پردازش و کدگذاری شده است و در نهایت روی هارد دستگاه ذخیره می شود. خوب است بدانید، DVR مخفف کلمات Digital Video Recorder است که در واقع به معنای ضبط ویدئویی دیجیتال می باشد. به عبارت دیگر، این دستگاه تصاویر آنالوگ را به تصاویر دیجیتال تبدیل کرده و آنها را روی هارد خود ذخیره می کند.

کاربرد دستگاه دی وی آر ( DVR )

کاربرد دستگاه دی وی آر ( DVR )

کاربرد های فراوانی که دستگاه DVR دارد، باعث شده است که استفاده از آن روز به روز افزایش یابد. امروزه امکانات فراوانی به دستگاه های دی وی آر نسل جدید اضافه می شود که تمامی کاربران را حیرت زده می کند. برخی از مهم ترین کاربرد های این دستگاه به شرح زیر است:

ضبط تصویر

یکی از مهم ترین و قابل توجه ترین عملکرد ها و کاربرد های دستگاه DVR، ضبط تصاویر می باشد. تصاویری که از دوربین مداربسته ارسال می گردد، در این دستگاه ذخیره می شود. به همین سبب در مکان هایی که نیاز است تصاویر دریافتی مورد کنترل و بازیابی قرار گیرند، هارد قرار داده شده در این دستگاه می تواند کارایی قابل توجهی را از خود نشان دهد.

ارسال تصاویر زنده

وقتی دستگاه DVR به دوربین مداربسته متصل می گردد، می توان به راحتی و با کمک یک مانیتور، تمام تصاویر را به صورت لحظه ای و زنده مشاهده کرد. یکپارچه بودن تصاویر از دیگر مزیت‌ هایی است که در این رابطه می توان عنوان کرد. برای اینکه بتوانید تصاویر را ارسال کنید ابتدا باید اطلاعاتی را در این رابطه در بر بگیرید. جهت کسب اطلاعات بیشتر به صفحه سرویس انتقال تصویر به روش P2P مراجعه کنید.

قابل کنترل کردن ورود افراد

از دیگر کاربرد های دستگاه DVR، مشخص کردن و تعیین کردن یک ناحیه به عنوان ناحیه غیر مجاز است. با این قابلیت می توان ناحیه ای را به عنوان یک ناحیه ممنوعه تعریف کرد تا ورود و خروج افراد به این ناحیه با نظارت بیشتری همراه گردد. همچنین این قابلیت می تواند در مثالی دیگر با عنوان تشخیص عبور از خط و یا line crossing شناخته شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با این قابلیت، به صفحه تشخیص عبور از خط هایک ویژن مراجعه کنید.

هشدار دادن

هشدار دادن

یکی از کاربرد های این دوربین، هشدار به اپراتور در صورت قطع تصور است. تنظیماتی که در DVR در نظر گرفته شده، به اپراتور اجازه می دهد هر زمان که تصویر دوربین قطع شد، به وسیله ایمیل و یا یک آژیر، مسئول کنترل دوربین، در جریان اختلال به وجود آمده قرار گیرد.

تنظیم کیفیت

از دیگر کاربردهای این دستگاه که می توان از آن به عنوان یک مزیت نیز یاد کرد، تنظیم کیفیت و زمان بندی است. این دستگاه به اپراتور امکان می دهد مواردی چون فریم دوربین، رزولوشن، زمان بندی ساعت، تاریخ ضبط، نور و رنگ تصاویر را تنظیم کند.

قابلیت اتصال به شبکه

از دیگر کاربرد های قابل توجه دستگاه DVR می توان به قابلیت اتصال آن به شبکه اشاره کرد. این دستگاه به کمک پورت LAN قابلیت اتصال به شبکه داخلی را داشته و به این واسطه می توان تمام تصاویر دریافتی توسط دوربین مداربسته را با حضور اینترنت مشاهده کرد.

انجام جستجو به صورت پیشرفته

از دیگر کاربرد های این دستگاه می توان به جستجو به صورت پیشرفته اشاره کرد. با این ویژگی و تنها با داشتن زمان وقوع یک اتفاق می توانید تصاویر را در ساعت و تاریخی که مدنظرتان است بیابید. حتی با این مزیت می‌توانید زمان‌ هایی را که با بیشترین تردد و رفت‌ و آمد همراه بوده را به خوبی رصد کنید.

مزیت‌ های دستگاه DVR

مزیت‌ های دستگاه DVR

مزیت‌ های دستگاه DVR بی‌شمار بوده و به همین سبب است که از آن به عنوان یک مکمل شایسته دوربین های مداربسته یاد می کنند. بخشی از مزیت‌های این دستگاه به شرح زیر است:

پایین بودن قیمت

امروزه دستگاه‌هایی که برای ضبط تصاویر دوربین مداربسته به کار برده می شوند، قیمت بالایی دارند و این یکی از مشکلاتی است که در این حوزه مشاهده می شود. از آنجایی که سیستم این دستگاه از نوع آنالوگ است، قیمت بسیار مناسبی داشته و تمام کسانی که یک دستگاه دوربین مداربسته در محل کار خود یا مغازه نصب کرده اند، می توانند این دستگاه را خریداری کرده و تصاویر ارسالی از دوربین مداربسته را ذخیره داشته باشند.

برای اطلاع از قیمت اینگونه دستگاه های کار آمد و همینطور دوربین های مداربسته برند معتبری همچون هایک ویژن، می توانید به صفحه قیمت محصولات هایک ویژن مراجعه کنید.

کاربری ساده و آسان

از دیگر مزیت‌ های این دستگاه می توان به کاربری ساده و راحت آن اشاره کرد. این دستگاه را می توان به راحتی نصب کرد و بدون نیاز به نرم افزار از وجود آن در ثبت تصاویر بهره برد. در فضا هایی با ابعاد کوچک و متوسط، دستگاه DVR کارایی بالایی از خود نشان خواهد داد.

ارسال پیوسته سیگنال

موضوع دیگری که باعث شده این دستگاه با استقبال زیادی رو به رو شود، ارسال بی وقفه سیگنال ها می باشد. در شرایطی که اینترنت قطع باشد، این دستگاه از کار نیفتاده و به وظیفه خود به خوبی عمل می کند. این یکی از بارز ترین مزیت های استفاده از این دستگاه ها می باشد که حتی دستگاه های پیشرفته تر از این قابلیت برخوردار نیستند.

معایب های دستگاه DVR

معایب های دستگاه DVR

با وجود اینکه دستگاه DVR، مزیت های زیادی دارد، اما خالی از عیب هم نیست و نیاز است که جهت تکمیل اطلاعات، در این باره نیز صحبت کنیم. برخی از معایب این دستگاه به شرح زیر است :

طول زیاد سیم کشی

برای آنکه اطلاعات از دوربین به دستگاه DVR برسد، انجام کابل کشی ضروری به نظر می رسد. در مکان هایی که بین دستگاه و دوربین فاصله زیادی وجود دارد، این عامل، اندکی آزار دهنده به نظر می رسد. برای آنکه طول زیاد سیم مشکلی در رفت‌ و آمد افراد و آسیب به سیم ایجاد نکند، می توان از لوله های فلکسی کمک گرفت؛ این لوله از کابل دستگاه، محافظت کرده و مانع از شلوغ شدن محیط می گردد.

همچنین شما می توانید برای اینکه بدانید چه کابلی متناسب با دوربین و دستگاه شما است، به صفحه انواع کابل دوربین مداربسته مراجعه کنید.

کیفیت متوسط تصاویر

کیفیت تصویر ارائه شده توسط دستگاه DVR بالا نبوده و این یکی از عیب هایی است که می توان در آن مشاهده کرد. کسانی که بنا به دلایل مختلف، کیفیت تصویر برایشان بسیار مهم است، خوب است به این موضوع مهم توجه و دقت داشته باشند.

انواع دستگاه های DVR

انواع دستگاه های DVR

دی وی آر ها را به دو دسته کلی تقسیم بندی می کنند:

  1. Standalone: Standalone یکی از انواع  دی وی آر است، کاملا مستقل عمل کرده و زمانی که شما قصد دارید آن را راه اندازی کنید به وسیله دیگری نیاز نخواهید داشت.
  2. PC-based: نوع دیگری از دستگاه دی وی آر  PC-based نام داشته و غالبا آن را روی رایانه نصب می کنند. زمانی که این نوع دستگاه دی وی آر نصب می گردد، امکان ضبط تصاویر و استفاده از آنها به کمک رایانه به راحتی فراهم می باشد.

نکات مهم در انتخاب و خرید دستگاه DVR مناسب

برای خرید یک دستگاه دی وی آر مناسب، می بایست به برخی فاکتورها بیش از بقیه توجه داشت؛ این نکات مهم را ما در ادامه ذکر کرده ایم:

امنیت دستگاه

یکی از مهم ترین موضوعاتی که در رابطه با دستگاه DVR مطرح است، امنیت دستگاه است. معمولا برای افزایش میزان امنیت، این دستگاه را در داخل یک محفظه شیشه ای و یا فلزی قرار می دهند؛ به این محفظه ها رک گفته می شود و معمولا ابعاد و اندازه های استانداردی دارند. لازم به تذکر است، دی وی آرهایی را که با توجه به ابعاد رک ها می سازند، دی وی آر رک مونت می خوانند.

ورودی ها و خروجی ها

موضوع دیگری که در هنگام خرید یک دستگاه DVR باید مورد توجه قرار داده شود، ورودی و خروجی های آن است. اگر نیاز داشته باشید تصاویر را در دو مانیتور مشاهده کنید، بهتر است دستگاه‌هایی که دو خروجی HDMI  و یا VGA دارند، خریداری کنید. دستگاه های متفاوت، خروجی ها و ورودی های متفاوتی از جمله LAN، USB، RS485 و غیره دارند.

نوع فرمت تصاویر

فرمتی که این دستگاه، تصاویر را ذخیره می کند، از دیگر نکات مهم به هنگام خرید دی وی آرها به شمار می رود. در انواع مختلفِ دستگاه دی وی آر، تصاویر دریافتی با فرمت های گوناگون و فشرده می شود. با تحولی که امروزه در تولید این دستگاه روی داده، دی وی آرهایی وارد بازار شده اند که می توانند فشرده سازی را با فرمت +H.265 انجام دهند. با این فرمت، تصاویر دو برابر بیشتر فشرده می شوند، بدون آنکه ذره ای از کیفیت آنها کم شود.

مدت زمان ذخیره

مدت زمانی که یک دستگاه دی وی آر می تواند فیلم ها و یا تصاویر را در خود ذخیره کند از دیگر موضوعاتی است که در هنگام خرید یک دستگاه مناسب باید به آن توجه داشت.

به خاطر داشته باشید، DVR به خودی خود دارای حافظه داخلی نیست و خرید حافظه داخلی به عهده کسی است که نیاز به نصب این دستگاه دارد. در هنگام خرید، به اینکه دستگاه مورد نظر چند هارد را و با چه ظرفیتی ساپورت می کند، مد نظر قرار دهید.

تطابق کیفیت دوربین مداربسته با دستگاه DVR

تطابق کیفیت دوربین مداربسته با دستگاه DVR

پشتیبانی از دوربین های مداربسته با توجه به کیفیتی که دارند، از دیگر نکات مهم در هنگام خرید یک DVR مناسب به شمار می رود؛ این جمله به این معناست که برخی دی وی آرهای موجود در بازار، دوربین هایی با کیفیت ۲ و برخی دیگر دوربین هایی با کیفیت ۸ مگاپیکسل را می توانند ساپورت کنند. در هنگام خرید این دستگاه به تطابق و هماهنگی رزولوشن دستگاه و دوربین مداربسته توجه و دقت داشته باشید. در خرید خود حتما کوشا عمل کنید و از داشتن گارانتی اطمینان حاصل فرمایید.

اگر می خواهید خیالتان آسوده باشد، از شرکت هایک ویژن محصولات خود را خریداری کنید و از گارانتی هایک ویژن بهره مند شوید.

NVR چیست و تفاوت های آن با DVR

برای کسانی که با فضا و اصطلاحات رایج در حوزه دوربین های مداربسته و ضبط تصاویر آشنایی ندارند، ممکن است این سوال پیش آید که NVR چیست و چه تفاوتی با DVR دارد. به خاطر بسپارید، هر دو دستگاه، محل دریافت تصاویری هستند که از دوربین مداربسته انتقال داده می شود و در واقع مهم ترین موضوعی که باعث تفاوت dvr و nvr شده نحوه عملکرد آنها است.

دستگاه DVR از جمله دستگاه های الکترونیکی به شمار می رود و همان طوری که در فوق اشاره کردیم، تصاویری که دوربین مداربسته دریافت می کند به این دستگاه منتقل شده، کدگذاری و پردازش می گردد. NVR یک برنامه نرم افزاری به شمار رفته و در سیستم هایی که تحت شبکه کار می کنند، مورد استفاده قرار می گیرد. این دستگاه، علاوه بر آنکه می تواند تصاویر را مدیریت کرده و ذخیره نماید، قادر است شمارش افراد، تشخیص پلاک و تشخیص چهره را نیز انجام دهد. دستگاه nvr هایک ویژن از دی وی آر جدیدتر و بروزتر بوده و کارایی بیشتری را می تواند از خود نشان دهد.

در آخرین لحظات پایانی مطالب یک نکته خیلی جالب را می خواهم برایتان بازگشایی کنم. شما به طور کامل تفاوت و همینطور چیستی دستگاه های دی وی آر را متوجه شدید. اما علاوه بر آن می دانید که دوربین مداربسته چیست ؟ می دانید کی و چه زمانی، توسط چه کسی این تکنولوژی ساخته و تولید شده است ؟ بخوانید تا اطلاعاتتان در این رابطه بالا برود.

سخن آخر

تا به اینجای مطالب متوجه شده اید که دی وی آر چیست و نحوه کار آن به چه صورت است. حال اگر دی وی آر شما به مشکل بخورد، باید چه کار کنید؟ سوال خوبی است که باید جواب آن را پیدا کنید و در پی این جست و جو، روش حل آن را یاد بگیرید. برای اینکه تمامی مشکلات نرم افزاری دستگاه دی وی آر خود را حل کنید می توانید به دکمه زیر مراجعه کنید.

سوالات متداول

DVR چیست ؟

برای عملکرد درست دستگاه های دوربین مداربسته، بایستی از این دستگاه ها استفاده نمود. دوربین ها جهت ثبت و ذخیره سازی تصاویرشان نیازمند یک فضای درست و امنیتی می باشند که دی وی آر این امکان را به کاربران می دهد تا به راحتی دوربین های خود را کنترل کنند و تصاویر را در مکانی درست ذخیره سازی کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر به این صفحه مراجعه کنید.

کاربرد دی وی آر ( DVR ) چیست ؟

دستگاه DVR کاربرد های فراوانی دارد که در این صفحه به طور کامل تمامی این کاربرد ها را شرح داده ایم. اگر علاقه مند به یادگیری بیشتر در این رابطه هستید، می توانید به این صفحه مراجعه کنید و به راحتی همه چیز را درباره دستگاه دی وی آر بیاموزید.

2 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *